ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

Ιστορική αναδρομή

Τα φύλλα ελιάς από το ελαιόδεντρο “Olea europaea”,

είναι εγγενές στη Μεσογειακή λεκάνη και είναι γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες από τα αρχαία χρόνια. Είναι το πρώτο βότανο που αναφέρεται στη Βίβλο. Επίσης περιγράφεται από τον προφήτη Ιεζεκιήλ 47:12, «Ο καρπός του θα είναι για κρέας και το φύλλο του για φάρμακο. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποίησαν στη διαδικασία της μουμιοποίησης των αρχόντων τους καθώς και για διάφορες θεραπείες. Διάφοροι λαοί της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, το χρησιμοποίησαν ως λαϊκή θεραπεία για τον πυρετό. Στην αρχαία Ελλάδα με τα φύλλα της ελιάς ασχολήθηκαν αρκετοί σοφοί. Πρώτος περιέγραψε την συνταγή του εκχυλίσματος των φύλλων της ελιάς ο Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος. Ο Κέλσος έβραζε τα φύλλα μαζί με κρασί για να φτιάξει επουλωτικό των πηγών.

Αναφορά Φαρμακευτικής χρήσης

Η πρώτη αναφορά της φαρμακευτικής χρήσης των φύλλων ελιάς

στη σύγχρονη εποχή ήταν το 1843 όταν ο Ντάνιελ Χάνμπερι της Αγγλίας ανέφερε ότι μια πικρή ουσία από το τσάι με φύλλα ελιάς ήταν ο παράγοντας που ήταν υπεύθυνος για τη θεραπεία της ελονοσίας και των σχετικών πυρετών. Αυτά τα ευρήματα αναφέρθηκαν το 1854 στο Pharmaceutical Journal, μαζί με οδηγίες δοσολογίας και μια συνταγή για την παρασκευή του θεραπευτικού τσαγιού. Το 1898, ένα ισχυρό αφέψημα από φύλλα ελιάς αναφέρθηκε στο King’s American Dispensatory ως χρήσιμο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος

Η πρώτη ύλη μας

Περιγραφή των φύλλων της άγριας ελληνικής ελιάς

Το ελαιόδεντρο της οικογενειας “Olea europaea” και όλων των υποκατηγοριών του βρίσκεται διάσπαρτο σέ όλη την λεκάνη της Μεσογείου. Τα φύλλα της Olea europaea είναι στενά και επιμήκη, ασημί-πράσινα στην κορυφή και ασημί-λευκά από κάτω. Τα φύλλα που συλλέγουμε είναι φύλλα άγριων ελαιοδέντρων σε περιοχές της Ελλάδας με την μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση. Επιλέγουμε να συλλέγουμε ανοιξιάτικα φύλλα διότι έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση των συστατικών τους.

Εκχύλισμα φύλλων άγριας ελληνικής ελιάς

Τρόπος παρασκευής

Για την παραγωγή το εκχυλίσματος χρησιμοποιούμε την γνώση και την εμπειρία τεσσάρων γενεών γύρω από την ελιά. Δεν χρησιμοποιούμε κανένα χημικό πρόσθετο. Η μέθοδό μας (χαμηλής θερμοκρασίας εκχύλιση με αρνητική πίεση) δεν είναι σε κανένα της βήμα καταστροφική για τα συστατικά των φύλλων. Απεναντίας με την μέθοδο μας επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση των συστατικών του φύλλου. (Πάνω από 20.000mg αντιοξειδωτικών συστατικών ανα κιλό) Όλη μας η παραγωγική μέθοδος εμπεριέχει φυσικές επεμβάσεις στα φύλλα ώστε να συλλέξουμε το σύνολο των συστατικών των φύλλων στην αναλογία που μας την δίνουν τα ελαιόδεντρα ανάλογα με την ποικιλία του δέντρου, την τοποθεσία και τις κλιματολογικές συνθήκες όπου φύεται το ελαιόδεντρο. Διατηρούμε στο ακέραιο τις αναλογίες των ενεργών αντιοξειδωτικών ουσιών και δεν τις απομονώνουμε. Έτσι επιτυγχάνουμε ένα προϊόν 100% αγνό, χωρίς χημικά πρόσθετα, με την μέγιστη συγκέντρωση και συνεργιστική δράση των αντιοξειδωτικών ουσιών και φυσικά με τα μέγιστα οφέλη για αυτόν που το χρησιμοποιεί.

Το φύλλο ελιάς περιέχει ένα ευρύ φαινολικό προφίλ, από τα οποία τα κύρια στοιχεία αναφέρονται παρακάτω:

Ελευρωπαΐνη, Υδροξυτυροσόλη, Ρουτοσίδη, Κατεχίνη, Λουτεολίνη, Διομετίνη, Καφεϊκό οξύ, Καφεοϋλοφαινυλαιθανοειδής γλυκοσίδη, Βανιλικό οξύ, Τυροσόλη, Βανιλίνη.

Συντήρηση και χρήση

Οδηγίες για καλύτερη απόδοση

Προτείνουμε να αποθηκεύεται το προϊόν σε σκιερό και δροσερό μέρος όταν είναι κλειστό. Αν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπερνά τους 30 βαθμούς προτείνετε να συντηρείται το προϊόν στο ψυγείο είτε κλειστό είτε μετά το άνοιγμα του. Η προτεινόμενη ημερήσια μερίδα είναι 10 σταγόνες  το πρωί και 10 το απόγευμα. Τα περισσότερα οφέλη από την κατανάλωση του προϊόντος εμφανίζονται μετά από 3-6 μήνες κατανάλωσής του ανάλογα με την κατάστασή της υγείας του χρήστη καθώς και από τον τρόπο διαβίωσης του.

Δράσεις και οφέλη

Τα οφέλη του εκχυλίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς έχει πολυποίκιλα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έχει μελετηθεί σε παγκόσμια κλίμακα έχοντας ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Περιέχει πολύ υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών (ελαιοευρωπαινης, υδροξυτυροσόλης κ.α) πάνω από 20.000mg/kg.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΓΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ:

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

Περιγραφή:

“Olive Life” σταγόνες από την φύση για εσάς. Το εκχύλισμα φύλλων άγριας ελληνικής ελιάς “Olive Life” είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Εκχυλίζεται με πρωτότυπη τεχνολογία χωρίς τεχνητά συστατικά (εκχύλιση χαμηλής θερμότητας με αρνητική πίεση). Έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα (<20.000mg/Lt) σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες) με την πιο απορροφήσιμη μορφή και συνεργιστική δράση των συστατικών του.

Σε τι διαφέρει το “OLIVE LIFE” εκχύλισμα φύλλων άγριας ελληνικής ελιάς από τα άλλα προϊόντα;

Το Εκχύλισμα φύλλων άγριας ελληνικής ελιάς , “OLIVE LIFE είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν που συνδυάζει τέσσερις γενιές εμπειρίας και σοφίας γύρω από την ελιά. Τα ελαιόδεντρα από τα οποία εξάγουμε το εκχύλισμα φύλλων αναπτύσσονται σε ορισμένες από τις λιγότερο περιβαλλοντικά επιβαρυμένες  περιοχές της Ελλάδας. Η μοναδική τεχνολογία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με μια ομάδα ελλήνων επιστημόνων, περιλαμβάνει τη συλλογή φύλλων άγριας ελιάς μόνο την άνοιξη, όταν η περιεκτικότητα των φύλλων σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά) είναι η υψηλότερη. Όταν εξάγουμε το εκχύλισμα (εκχύλιση χαμηλής θερμότητας με αρνητική πίεση), δεν χρησιμοποιούμε χημικά συστατικά και αλκοόλ, γεγονός που εγγυάται την φυσική σύσταση του εκχυλίσματος  και την διατήρηση όλων των ωφέλιμων συστατικών των φύλλων καθώς και την μέγιστη συνεργιστική τους δράση.

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

Η “OLIVE LIFE” ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ:

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ

Ένα ταξίδι που θα αλληλεπιδράσετε με ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα για την φύση, την υγεία, την διατροφή και φυσικά την Ελλάδα. Σε αυτό το ταξίδι και αυτοί καθημερινά δίνουν ο καθένας τις μάχες τους, με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους, όμως συνεχίζουν χωρίς να εγκαταλείπουν. Θα έχετε την δυνατότητα να εκφέρετε τις απόψεις σας, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, να μεταφέρετε τις γνώσεις σας σε άλλους συνανθρώπους σας και να αποκτήσετε μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες από τα βιώματα των συνανθρώπων μας. Όλα αυτά μέσω του ιστολογίου της “Olive Life” (blog).

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Έχει σταλεί.
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του μηνύματός σας. Παρακαλώ προσπάθησε ξανά αργότερα.

“Olive Live” εκχύλισμα φύλλων άγριας ελληνικής ελιάς. Το μοναδικό με το σύνολο των ωφέλιμων ουσιών του, χωρίς καμία επεξεργασία, διαχωρισμό και απομόνωση τους από την φυσική τους αναλογία από το δέντρο και την φύση (συνεργιστική δράση).

Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς είναι ένα απλό τρόφιμο, όπως και το λάδι της ελιάς και δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.