ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ

“Ελαϊς χώρη”, είναι στην κυριολεξία μια κατάφυτη από ελιές χώρα. Έτσι δεν αποκλείεται το περιγραφικό όνομα Ελλάς να σημαίνει αυτό ακριβώς.

Στάθης Βαλλάς

Θρησκειολόγος-συγγραφέας, ερευνητής Βοιωτικών Παυσανία

Για την Ελλάδα και τους Έλληνες η ελιά είναι πολλά περισσότερα από ένα δέντρο. Είναι πολιτισμός, ιστορία, παράδοση και μυθολογία. Είναι σύμβολο ειρήνης.

Έπειτα από ανάλυση γύρης της ελιάς που πραγματοποιήθηκε, επιβεβαιώνεται η παρουσία του ελαιόδεντρου στον Ελλαδικό χώρο από την νεολιθική εποχή. Συστηματική καλλιέργειά της πιστοποιήθηκε και στην μυκηναϊκή περίοδο σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Επίσης και οι πίνακες της Γραμμικής Β’ από τα αρχεία των ανακτόρων της Κνωσού, της Πύλου και των Μυκηνών μαρτυρούν την οικονομική σημασία της κατά των 14ο και 13ο αιώνα π.Χ.

Το ελαιόδεντρο στην αρχαία Ελλάδα

Οι Έλληνες από την αρχαιότητα έχουν αποδείξει με τις επιλογές τους την αξία που δίνουν στο ελαιόδεντρο και τα προϊόντα του.  Οι πολίτες της τότε ονομαζόμενης Αττικής επέλεξαν την προσφορά της θεάς  Αθηνάς “το ελαιόδεντρο” ώστε να γίνει προστάτιδα της πόλης τους και έτσι η πόλη ονομάστηκε “Αθήνα”. Οι Αθηναίοι σεβάστηκαν και αξιολόγησαν το ελαιόδεντρο πολύ γρήγορα και του έδωσαν και νομική προστασία στην πόλη τους. Το στεφάνι ελιάς που πρώτη φόρεσε η Αθηνά έγινε σύμβολο ειρήνης, σοφίας, γονιμότητας, ευημερίας, νίκης, τύχης και πολιτισμού. Έτσι η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την Αθηνά στην Ακρόπολη σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία. Οι Αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν την σωματική τους δύναμη και την πνευματική τους ευεξία στην κατανάλωση προϊόντων του ελαιοδέντρου. Ο αρχαίος Έλληνας ιατρός Ιπποκράτης, αποκαλούσε το ελαιόλαδο «Μεγάλο Θεραπευτή».

Ο Οδυσσέας Ελύτης είπε για την Ελλάδα και την ελιά:

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

Καθαρό εκχύλισμα

100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

Μοναδική τεχνολογία εκχύλισης

Ισχυρό αντιοξειδωτικό

Πάνω από 20.000 mg/ lt πολυφαινόλες

Η “OLIVE LIFE” ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ:

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ

Ένα ταξίδι που θα αλληλεπιδράσετε με ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα για την φύση, την υγεία, την διατροφή και φυσικά την Ελλάδα. Σε αυτό το ταξίδι και αυτοί καθημερινά δίνουν ο καθένας τις μάχες τους, με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους, όμως συνεχίζουν χωρίς να εγκαταλείπουν. Θα έχετε την δυνατότητα να εκφέρετε τις απόψεις σας, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, να μεταφέρετε τις γνώσεις σας σε άλλους συνανθρώπους σας και να αποκτήσετε μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες από τα βιώματα των συνανθρώπων μας. Όλα αυτά μέσω του ιστολογίου της “Olive Life” (blog).

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Έχει σταλεί.
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του μηνύματός σας. Παρακαλώ προσπάθησε ξανά αργότερα.

“Olive Live” εκχύλισμα φύλλων άγριας ελληνικής ελιάς. Το μοναδικό με το σύνολο των ωφέλιμων ουσιών του, χωρίς καμία επεξεργασία, διαχωρισμό και απομόνωση τους από την φυσική τους αναλογία από το δέντρο και την φύση (συνεργιστική δράση).

Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς είναι ένα απλό τρόφιμο, όπως και το λάδι της ελιάς και δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.