OLIVE LIFE

Επιστημονική έρευνα που σχετίζεται με
το εκχύλισμα φύλλων ελιάς

εκχυλισματα-φίλων-ελιάς-olivelife-1-tem

Ο μοναδικός συνδυασμός και η περιεκτικότητα των πολυφαινολών στο φύλλο ελιάς έχει πολλά πιθανά οφέλη για τον άνθρωπο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις μοναδικές ιδιότητες των συστατικών του εκχυλίσματος φύλλων ελιάς, είναι προφανές ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε αυτό το βασικό διατροφικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής για την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.

Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς περιέχει βιοδραστικές ενώσεις που λειτουργούν συνεργιστικά για να προσφέρουν ένα πλήθος δράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει μερικές από τις σημαντικότερες έρευνες σε αυτόν τον τομέα, οι οποίες σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις δύο κύριες πολυφαινόλες που βρίσκονται στο φύλλο ελιάς – ελαιοευρωπαΐνη και υδροξυτυροσόλη.

Αναφορά δράσεων βάσει επιστημονικών μελετών-βιβλιογραφίας για λόγους κατηγοριοποίησηςΣύντομη περίληψη των μελετών
Αντιοξειδωτική
  • Φυσικό αντιοξειδωτικό 1 , 2 , 3 , 4
  • Μερικά στοιχεία δείχνουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση κατά της υπεροξείδωσης των λιπιδίων
Ανοσοποιητικό σύστημα
  • Μελέτες in vitro και σε ζώα δείχνουν ότι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς έχει κάποια πιθανή δράση κατά του ιού της γρίπης 6.
  • Η έρευνα δείχνει ότι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς μπορεί να μειώσει τη μολυσματικότητα και να αναστείλει την αναπαραγωγή ιών που προκαλούν κρυολογήματα, γρίπη και λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος – απαιτούνται περαιτέρω κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για την επικύρωση αυτών των ευρημάτων 6.
  • Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την φαγοκυττάρωση – η οποία μπορεί να ενισχύσει την ανταπόκριση του οργανισμού σε ιογενή λοίμωξη 6.
  • Οι γαργάρες τσάι με φύλλα ελιάς μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα ενός πονόλαιμου – πιθανώς λόγω της μείωσης της φλεγμονής και της ιικής μολυσματικότητας 6.
Ευαισθησία στην ινσουλίνηΗ έρευνα σε ανθρώπους έχει δείξει βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη 7.
Καρκίνος
  • Διάφορα αντικαρκινικά αποτελέσματα αναφέρθηκαν στα στοιχεία – όπως στον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τη χρόνια λευχαιμία και τον καρκίνο του προστάτη 8 , 9 , 10 , 11.
  • Αναφερόμενη ικανότητα να σταματήσει η αγγειογενής διαδικασία στον καρκίνο, η οποία προκαλεί την ανάπτυξη όγκων (η ελαιοροπίνη είναι ισχυρή αντιοξειδωτική και αντι-αγγειογενετική ένωση) 1.
  • In vitro έρευνα δείχνει ότι τα φυτοχημικά στο εκχύλισμα φύλλων ελιάς ανέστειλαν τον καρκίνο και τον πολλαπλασιασμό των ενδοθηλιακών κυττάρων 12.

Απαιτούνται περαιτέρω κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για την επικύρωση αυτών των ευρημάτων

Καρδιά
  • Στοιχεία υποτασικών και λιπιδικών επιδράσεων στην ανθρώπινη έρευνα. 13,14,15
  • Στοιχεία βελτιωμένης αγγειακής λειτουργίας στην ανθρώπινη έρευνα 16
ΟστάΗ έρευνα σε ζώα δείχνει πιθανές κρίσιμες επιπτώσεις στο σχηματισμό και τη συντήρηση των οστών – θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στη θεραπεία των συμπτωμάτων της οστεοπόρωσης 17
Αντιμικροβιακή δράση
  • Πιθανές αντιμικροβιακές επιδράσεις στο γαστρεντερικό σωλήνα 18.
  • Τα στοιχεία δείχνουν γενική αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δραστηριότητα 19
Υγεία του δέρματος
  • Πιθανή μείωση του ερυθήματος του δέρματος (ερυθρότητα) 20.
  • Πιθανή βελτίωση της ροής του αίματος και της αφυδάτωσης 20.
  • Ιη vitro δραστηριότητα για την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος (αναστολή αναπαραγωγής κυττάρων και πρόκληση πρώιμης απόπτωσης) 21.
Αντιφλεγμονώδη δράση
  • Πιθανά οφέλη για την αρθρίτιδα – in vivo έρευνα σε ζώα δείχνει μείωση στο πρήξιμο 22.
  • Βοηθά στη μείωση της παραγωγής κυτοκινών και ενζύμων που είναι δείκτες φλεγμονωδών διεργασιών σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα 1.
Νευροεκφυλιστικές ασθένειεςΟι βιοφαινόλες της ελιάς έχουν αποδειχθεί in vitro ότι χρησιμεύουν ως παράγοντες πρόληψης νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η νόσος του Alzheimer (π.χ. ασθένειες που προκαλούνται από οξειδωτικό στρες) 23
Οι παραδοσιακές αναφορές φυσικής ιατρικής συνδέουν το εκχύλισμα φύλλων ελιάς με πολλές άλλες φαρμακευτικές ιδιότητες, όπως:

Αντιφλεγμονώδες
Αντιβακτηριακό
Αντιμυκητιασικό
Αντιμικροβιακό
Αντιοξειδωτικό
Αντισηπτικό
Αντιιικό
Στυπτικός
Καρδιοτονική
Υπογλυκαιμικό
Υπολιπιδαιμία
Υποτασική
Ανοσο-διεγερτικό
Inflamo-modatory
Λιποτροπικό
Αγγειοδιασταλτικό

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο προτεινόμενα βιβλία:

  1. Grieve M. A Modern Herbal. Volume 2. 1971. Harcourt, Bryce and Company: New York.
  2. Hakim G, Chishti N. The traditional healer’s handbook: a classic guide to the medicine of Avicenna. 1998. Healing Arts Press: Vermont.

Σημείωση: υπάρχουν ακόμη πολλές επιστημονικές αναφορές διαθέσιμες για να υποστηρίξετε τα οφέλη του εκχυλίσματος φύλλων ελιάς. Οι αναρτήσεις στο blog μας και τα ενημερωτικά δελτία μας περιέχουν τις σχετικές πληροφορίες.
Εγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε το κανονικό μας ενημερωτικό δελτίο και ενημερωθείτε για τα οφέλη του εκχυλίσματος φύλλων ελιάς.

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

Καθαρό εκχύλισμα

100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

Μοναδική τεχνολογία εκχύλισης

Ισχυρό αντιοξειδωτικό

Πάνω από 20.000 mg/ lt πολυφαινόλες

Η “OLIVE LIFE” ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ:

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ

Ένα ταξίδι που θα αλληλεπιδράσετε με ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα για την φύση, την υγεία, την διατροφή και φυσικά την Ελλάδα. Σε αυτό το ταξίδι και αυτοί καθημερινά δίνουν ο καθένας τις μάχες τους, με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους, όμως συνεχίζουν χωρίς να εγκαταλείπουν. Θα έχετε την δυνατότητα να εκφέρετε τις απόψεις σας, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, να μεταφέρετε τις γνώσεις σας σε άλλους συνανθρώπους σας και να αποκτήσετε μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες από τα βιώματα των συνανθρώπων μας. Όλα αυτά μέσω του ιστολογίου της “Olive Life” (blog).

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Έχει σταλεί.
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του μηνύματός σας. Παρακαλώ προσπάθησε ξανά αργότερα.

“Olive Live” εκχύλισμα φύλλων άγριας ελληνικής ελιάς. Το μοναδικό με το σύνολο των ωφέλιμων ουσιών του, χωρίς καμία επεξεργασία, διαχωρισμό και απομόνωση τους από την φυσική τους αναλογία από το δέντρο και την φύση (συνεργιστική δράση).

Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς είναι ένα απλό τρόφιμο, όπως και το λάδι της ελιάς και δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.